Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan CTP Milletvekili Sami Özuslu, sahte reçete soruşturması nedeniyle hastaların yaşadığı ilaç sıkıntılarına dikkat çekti; ilaç kriz masası kurulmasını önerdi. 

Özuslu, bir kişinin, hasta olan çocuğu için bir doktordan sosyal sigorta reçetesi aldığını ancak ilaçlarını hiçbir eczaneden alamadığını söyledi.

Özuslu, bu gelişmenin üzücü olduğunu vurgulayarak bugünden itibaren eczanelerin reçete yapmama kararının krize sebep olduğunu kaydetti ve bir an önce bir kriz masası kurulması çağrısı yaptı.

Cesur davranıp da bu soruşturmayı başlatan Bakan ve bürokratlarına teşekkür eden Özuslu, bu işle sapla samanın karıştığını ve acele davranılmasından dolayı insanların kurban olduğunu belirtti.

Eczacılar ve serbest hekimlerin mağdur olduğunu ve mali sıkıntı içerisine girdiklerini dile getiren Özuslu, bu kişilerin aile boyu travma yaşadıklarını kaydetti.

Sami Özuslu, doktor ve eczacılardan özür dilenmesi gerektiğini ifade ederek, ilaç meselesinde birçok reçetenin incelenmesi gerektiğini ve incelemenin ne kadar süre süreceğinin de bilinmediğini belirtti.

DAÜ Rektörü Kılıç'tan Şehitler Haftası mesajı... DAÜ Rektörü Kılıç'tan Şehitler Haftası mesajı...

İlaçlara Türkiye’de yüzde 25 zam yapıldığı bilgisini aldıklarını dile getiren Özuslu, ilaç fiyatlarının ülkede de zamlanacağının net olduğunu, ilaç ihtiyacının artacağı ve ilaç krizinin da daha da büyüyeceğini kaydetti.

Özuslu, ilaç kriz masası kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Güney’de çalışan inanların ciddi sıkıntıları da olduğuna değinen Özuslu, “Bu işi federal çözümle halledeceğiz ama siz nasıl halledeceksiniz?”  ifadelerini kullandı.

Sosyal yardım alanların ve sosyal sigorta emeklilerinin asgari ücretin altında bir rakama mahkum edildiğini dile getiren Özuslu, bu uygulamanın ikinci iş yapma zorunluluğu yarattığını kaydetti.

Sami Özuslu, asgari ücretinin özel sektörde çalışanların ebedi ücreti olduğunu dile getirerek, Asgari Ücret Yasası'na da dokunulması gerektiğini söyledi.

Yükseköğrenim sektöründe bir profesör ve doçentin maaşının asgari ücret olmasını kimsenin kabul edemeyeceğini dile getiren Özuslu, bu konuda da düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Özuslu, asgari ücretin kademeli olarak artması çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.

Özel sektörde sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesinin artırılması için teşvik edilmesini de dile getiren Özuslu, sendikalı ve toplu iş sözleşmesinin işverenin de lehine olduğunu kaydetti. Özuslu ayrıca, engelli istihdamı ile ilgili de bilgi istedi.

Editör: North Cyprus Yonetici