GÜNDEM

Köroğlu: Ülkemizde Batı Nil Virüsü Görüldü

Dr. Teksen Köroğlu, sosyal medya hesabından “Bir Batı Nil Virüsümüz Eksikti..” başlıklı bir paylaşım yaptı.

Dr. Teksen Köroğlu, sosyal medya hesabından “Bir Batı Nil Virüsümüz Eksikti..” başlıklı bir paylaşım yaptı.

 “Ülkemizde yeniden görülen SITMA virüsünü de ilk açıklayanlardan biri olarak bu kez de ülkemizde BATI NİL VİRÜSÜNÜN de görüldüğünü söyleyerek Halkimızın bilgisine getirmek istiyorum.” diyen Köroğlu, Sağlık Bakanlığını bu konuda bir açıklama yaparak halkımızı  ve bizleri bilgilendirmesini gerekli koruyucu ve önleyici PLAN PROGRAMINI ACİL ve ŞEFFAF bir şekilde Kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“BİR BATI NİL VİRÜSÜMÜZ EKSİKTİ..

Üzgünüm …

Ülkemizde yeniden görülen SITMA virüsünü de ilk açıklayanlardan biri olarak bu kez de ülkemizde BATI NİL VİRÜSÜNÜN de görüldüğünü söyleyerek Halkimızın bilgisine getirmek istiyorum.

Toplumlarda PANİK yaratacak diye yönetimlerin , Hükümetlerin gerçekleri halktan saklaması kamuoyunun bilimsel doğru bilgilerle zamanında bilgilendirilmemesi koruyucu ve önleyici tedbirlerin de doğru düzgün zamanında ve yeterli alınmamasını da beraberinde getirmektedir.

Evet Hükümetlerin , Yerel Yönetimlerin , Sağlık Bakanlıklarının ihmal ve beceriksizlikleri her bakımdan HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEYE devam etmektedir..

Yıllardır birçok konuda olduğu gibi tüm uyarılarımıza rağmen “Sivrisineklerle mücadele ve vektörel savaş programı’na verilen önemin azalması, ihmal edilmesi,sıhhiye müfettişlerinin azalması, ve sağlık personelinin yetersizliği, ilaçlama eleman eksiklikleri,konuyu unutarak, umursamayarak duyarlılığını kaybetmesi çok büyük riskleride beraberinde getirebilir “demiştik

Keşke biz yanılsaydık ama yanılmadık ve bedeli yine HALKIMIZ SAĞLIĞINDAN vererek belkide kimi risk gurubundaki insanlarımız hayatlarını kaybederek ödeyecek.

Sivrisinek türleri sürekli olarak taranmalı gerekli mücadele eksiksiz yapılması gerekirken bunun yapılmaması Halk sağlığını olumsuz etkilerken sorumluların  sorumsuzlukları umursamazlıkları bilgisizlikleri bizi her geçen gün daha da kötüye götürmektedir.

SİVRİSİNEKLER parazitini insana iletebilecekleri aşama olan uçkun hale geçmeden kontrol altına alınmalarıdır. Bunun sağlanabilmesi için ada genelinde detaylı ve kapsamlı sivrisinek larva mücadelesi programlarının yürütülmesi gerekmektedir. Ayrıca adada sivrisinek türlerinin sürekli olarak taranması, sivrisinek türlerinin tespit edilmesi, haritalandırılması gibi bazı bilimsel ve teknik çalışmaların da yürütülmesi sadece BATI NİL VİRÜSÜ değil sivrisineklerden bulaşabilen Sıtma ,Dank Humması, Chikungunya, Zika gibi birçok hastalığın erken teşhisi ve önleme faaliyetlerinin yürütülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Sağlık Bakanlığını bu konuda bir açıklama yaparak halkımızı  ve bizleri bilgilendirmesini gerekli koruyucu ve önleyici PLAN PROGRAMINI ACİL ve ŞEFFAF bir şekilde Kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.”